Fidget Spinner – den nye hverdagsting!

fidget spinnerHar du irriterende vaner, døjer du med rastløshed eller mangler du noget, som kan hjælpe dig med at holde fokus? Så er det muligvis en Fidget Spinner du leder efter. Denne lille form for legetøj eller 3D printede emne, kan holde dine fingre beskæftigede, så du fx ikke sidder og trykker på kuglepennen, bider i dine negle eller mister fokus.

Hvad er en Fidget Spinner helt præcis?

For nogle kan det være lidt svært at forstå, hvad denne sjove genstand er, før man selv har prøvet at have en mellem fingrene og spinnet den rundt. For først når man har prøvet at have en i hånden og spinnet den rundt, kan man mærke dens beroligende og tilfredsstillende effekt. Der er noget afslappende ved at holde en Fidget Spinner mellem fingrene. Man mærker hvordan den ubesværet og kontinuerligt roterer hurtigt rundt via de indbyggede kuglelejer. De fleste, der prøver en, har svært ved at slippe den fra fingrene igen. Du kan finde den hos en dansk forhandler her.

Denne form for legetøj er blandt andet designet til at beskæftige dit sind og hjerne, så du nemmere kan stoppe dårlige vaner eller bevare dit fokus. Fidget spinners kommer i mange forskellige former, størrelser og materialer. I øjeblikket bliver de typisk designet og produceret via 3D teknologi og anvender forskellige slags kuglelejer for at få dem til at spinne rundt. Oftest kommer de i et 3-vinget design med 4 kuglelejer – i alle mulige slags farver og materialer.

Fidget Spinners går også under navnet EDC Spinners – Dette navn kommer af det engelske begreb “Everyday Carry”, forklaret på dansk: noget du har med dig hver dag, overalt. Dette passer fint i og med, at en Fidget Spinner typisk er lige til at have i lommen og hive op og spinne, uanset hvor man er.
Video – Sådan bruger du din Fidget Spinner

Fordelene ved en Fidget Spinner?

fidget spinnersNogle mener, at disse spinners kan have en beroligende og positiv effekt på folk med milde former for ADHD. Der er dog ingen dokumenterede effekter eller videnskabelige beviser på, at disse spinners har en decideret virkning på folk, som fx har ADHD. Dog taler den stigende interesse og folks reaktioner for sig selv. De fleste, der prøver dem, kan ikke slippe dem igen og de synes at have en positiv og beroligende effekt på folk der bruger dem. Dermed kan de også have en god virkning på børn, som har svært ved at sidde roligt i timerne.

Stop de irriterende eller dumme vaner

Mange af os har en eller anden form for træls vane. Nogle bider negle, nogle har altid brug for at nusse eller pille ved noget, som fx en kuglepen, og nogle af os har en helt tredje vane. Typisk er det, fordi man har brug for at beskæftige fingre og hænder og så tyer man ofte til at bruge det, som er lige ved hænderne; fx ens negle eller kuglepennen på skrivebordet. Fidget Spinners er nemme at have med overalt og kan sagtens ligge i lommen eller på skrivebordet. De er holdbare og larmer ikke. Dermed er de et rigtig godt alternativ til os, som har en træng til at være beskæftigede mens vi koncentrere os om noget. Fidget spinners kan altså være en mulig løsning til blandt andet neglebideri og irriterende kuglepens-trykkeri.

udvalget af fidget spinners

Forskellige størrelser, farver og former

Fidgets Spinners laves typisk via 3D teknologi på 3D printers. Dermed sætter kun fantasien grænser for designs til denne type legetøj. Dog kræver det en vis form for symmetri de designet, mest af alt for at sikre en balanceret og optimal rotations-funktion.

Fidget Spinners bliver oftest printet i et materiale kaldet PLA, som er en form for bioplast. Dette slags materiale er lavet af biologiske ressourcer – dermed belaster det ikke vores miljø på samme måde som almindelig plast der er baseret på olie som råmateriale. PLA filament kan fås i utallige farver og dermed kan man få disse spinners i stort set alle farver.Gå til forhandlerens hjemmeside – Klik her →